1 min

5 grunner til å innta mindre sukker

Sukkerinntaket er steget voldsomt de siste tiårene. Det har en rekke uheldige effekter
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Det finnes ikke et fysiologisk behov for sukker hos mennesker. Likevel inntas det i større grad enn noen gang. Det antydes at vi spiser mellom 50 og 70 kilo sukker i snitt pr. innbygger pr. år.

En rekke spesialister tror at en av årsakene ligger i hvordan våre smakspreferanser har blitt endret gjennom millioner av års evolusjon. Mange er allerede klar over at sukker ikke er sunt, og at det er en sammenheng mellom sukkerinntak, fedme og diabetes type 2. Sukkerets skadevirkninger er derimot langt større enn dette og kan føre til en rekke helsemessige problemer.


Her har du noen av dem:

1. Sukker skader tennene
2. Sukker forstyrrer kroppens hormonregulering, svekker immunforsvaret og kan "tappe" kroppen for enkelte vitaminer og mineraler.
3. Et høyt sukkerinntak er avhengighetsskapende og er med på å bidra til atferdsproblemer og psykiske lidelser.
4. Sukker kan bidra til benskjørhet.
5. Sukker kan føre til prostata og livsmorkreft

Publisert: 26.11.2012 KL. 04:45
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.