3 min

5 kjappe og sunne frokoster

Spar tid med disse frokostmåltidene.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

For mange starter arbeidsdagen relativt tidlig og det er ikke alltid at man har tid til å lage seg en næringsrik frokost.  Dette gjelder også for personlige trenere og deres kunder! Selvfølgelig kan man stå opp enda litt tidligere, men ofte er det planlegging som er nøkkelen for å få til en sunn frokost uten at matlagingen er det som stjeler tiden din på morgenen.

Her får du derfor tips til fem kjappe og sunne frokostløsninger:

1) Tradisjonell havregrøt
Mål opp gryn og ha over i en skål (mål gjerne opp kvelden før), tilsett vann eller melk, ha skålen inn i mikrobølgeovnen i 1-1,5 minutt og vips så var grøten klar. Har du ikke tid til å spise grøten før du går om morgenen, så ta med deg oppmålt havregryn i en beholder. Lag grøten når du kommer på jobb ved å tilsette kokende vann fra vannkokeren eller la grøten lage seg selv med vann i mikrobølgeovnen.

2) Overnight oats
De siste årene har det blitt mer og mer populært med «overnight oats», eller kjøleskapsgrøt som det også kalles. Dette er perfekt som «mat-på-farten» og som du enkelt lager i stand kvelden før. Bland sammen havregryn med en yoghurt- og melkeblanding i en bolle eller lignende med lokk. Rist blandingen, topp med noen bær og nøtter, sett på lokket og la grøten stå i kjøleskapet over natten. Neste morgen står frokosten klar!

3) Frokostblanding
I likhet med havregryn kan du også ta med deg en porsjon frokostblanding eller granola i en boks hvis tiden hjemme om morgenen er knapp. Tilsett melk eller yoghurt og frokosten er servert.

4) Smoothies
Å lage en smoothie tar ikke lang tid, hvis du har alt klart. Legg frem en ferdig smoothiemix  kvelden før som du kan ha rett i blenderen sammen med litt melk eller yoghurt. Det finnes mange fryseposer med ferdigkuttet frukt og grønt samt bær som egner seg ypperlig til å lage smoothies slik at du ikke trenger å kutte opp ingrediensene selv. La blenderen gå i 30-60 sekunder mens du fikser noe annet i morgenrushet og neste øyeblikk har du frokosten klar. Hell smoothien over i en shaker eller lignende som du kan ta med deg hvis du ikke har tid til å drikke den hjemme.

5) Frokost-beger
Det finnes mange ulike meieriprodukter i porsjonsbegre på markedet. Dette er et lettvint alternativ som kan stå i kjøleskapet enten hjemme eller på jobb. Varier mellom ulike yoghurter, ferdiggrøt, Skyr, cottage cheese og kvargvarianter. Slike begre kan være et smart valg når du har begrenset med frokosttid, men samtidig kjenner du må ha noe for å ikke gå helt i kjelleren. Gå for varianter som ikke inneholder tilsatt sukker. Et høyt innhold av protein og kalsium teller positivt.

Publisert: 03.02.2017 KL. 01:18
Av:
Silje Bjørnstad
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.