3 min

Er alltid magrere lik bedre?

Tine meierier kom før nyttår med en ny variant av den populære magerosten cottage cheese. En enda magrere variant. Denne gangen med kun 2 % fett fremfor 4,3 % som orignalen har.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

 

Tine meierier kom før nyttår med en ny variant av den populære magerosten cottage cheese. En enda magrere variant. Denne gangen med kun 2 % fett fremfor 4,3 % som orignalen har. La oss ta en titt på næringsinnholdet i hver av dem.

Cottage Cheese Original

Næringsinnhold per 100g

energi 400 kJ (96 kcal)
protein 13 g
karbohydrat 1,5 g
 -hvorav: sukkerarter 1,5 g
fett 4,3 g
 -hvorav: mettede fettsyrer 2,6 g
kostfiber mindre enn 1,0 g
natrium 0,1 g

 

Mager Cottage Cheese

Næringsinnhold per 100g

energi 333 kJ (79 kcal)
protein 13 g
karbohydrat 2,1 g
 -hvorav: sukkerarter 2,1 g
fett 2,0 g
 -hvorav: mettede fettsyrer 1,3 g
kostfiber mindre enn 1,0 g
natrium 0,15 g


Bort med fettet, inn noe annet
Hvorfor man skal lage et produkt enda mer magert enn originalen når originalen i utgangspunktet kun inneholder 4,3 % fett er for undertegnede vanskelig å skjønne. Det dreier seg som med alt annet om å selge. Og produkter uten fett selger.  De 2,3 prosentene som nå er borte utgjør en marginal forskjell. Tanken med å ta bort kalorier er god, men når vi går det nye produktet nærmere i sømmene er ikke forandringene som helhet så imponerende.

Det nye, magrere produktet inneholder nemlig(i likhet med stort sett alle andre produkter som skal gjøres fett-fri) mer sukker enn originalen. Den inneholder også litt mer salt.

Spiser du en boks Mager Cottage Cheese får du i deg 237 kalorier fremfor 288 i originalen. De 51 kaloriene du slipper å få i deg kan virke positivt, men når det kommer til bedre metthetsfølelse(som tine reklamerer med) vil du sannsynligvis holde deg mettere med originalen fordi den inneholder litt mer fett.

Vi må for en gangs skyld slutte å være redde for fett og innse at fett er viktig. Hvis du enda ikke har fått det med deg: Fett gir metthetsfølelse, er viktig for produksjon av hormoner( for gutter blant annet testosteron), er viktig for at vitale organer og hjernen skal fungere optimalt. Du blir ikke feit av å spise fett. Du blir feit av å spise for mye av alt.

Cottage cheese, kesam mager, og diverse andre magre meieriprodukter er flotte produkter i en jungel av dårlige produkter som kan hjelpe deg til å få i deg nok proteiner, holde blodsukkeret stabilt og samtidig holde kaloriinntaket nede. Bland en av de ovennevnte med bringebær, jordbær og blåbær og nyt en god og næringsrik rett som går raskt å lage. 

Publisert: 25.02.2013 KL. 04:35
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.