1 min

Glutamin; bra eller dårlig?

Hvilken funksjon har glutamin på helsen?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

De siste årene har glutamin blitt fremsatt som et fantastisk tilskudd for trenede individer.
Glutamin, som er en aminosyre som utgjør 50-60 % av aminosyrene i muskler har vist seg å ha ant-katabolsk effekt, noen som betyr at den motvirker nedbrytning av muskelvev og samtidig reduserer produksjonen av stresshormonet kortisol.

Forskning viser nå at dersom kroppen ikke utsettes for en katabolsk påvirkning (trening, sykdom eller lignende) så er glutamin virningsløst.
For hardttrenedne individer eller andre som utsettes for mye stress har glutamin en positiv effekt på muskeloppbygning,immunforsvar og tarmsystemet.

Ref:
Thistlewaithe, J.R., et al. (2005) The effects of glutamine on muscle strength and body composition. Med Sci Sports Exer. 37:S45.
 

Publisert: 23.08.2009 KL. 09:59
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.