1 min

Koffein, prestasjon og restitusjon

Er koffein prestasjonsfremmende?
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Målet med dette studiet(1) var å teste hypotesen om at koffeintilskudd i kombinasjon med karbohydrater etter trening fører til forbedret intervallkapasitet sammenlignet med karbohydrater alene.

6 menn utførte en glykogen-tømmende treningsprotokoll til utmattelse. Umiddelbart etter og 1, 2 og 3 timer etter økten inntok deltakerne en av følgende drikkevarianter:

 

  1. 1,2 gram karbohydrater pr. kg kroppsvekt
  2. Samme som over, men med 8 mg/kg koffein
  3. En tilsvarende mengde rent vann med tilsatt smak

Etter en 4-timers restitusjonsperiode utførte deltakerne nok en utmattende intervalltest for å se på kapasiteten på nytt. Gjennomsnitlig glukose/blodsukker-verdi var like høy i gruppe en og to, mens deltakerne som inntok koffein i kombinasjon med karbohydratholdig drikke hadde en signifikant bedre treningskapasitet sammenlignet med de to andre gruppene.

Studiens svakhet er et lavt antall deltakere, men den demonstrerer likevel at koffein i kombinasjon med karbohydrater fører til raskere innhenting av glykogen/karbohydratlagrene og dermed bedrer prestasjon. Vær obs på at inntaket av koffein i denne studien er tatt i fri form og ikke gjennom kaffe.


Referanse:
(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21832305

Publisert: 13.02.2012 KL. 01:49
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.