1 min

Kokosolje for en smalere midje?

I en bransje proppfull av produkter som lover det ene og det andre er det lett å la seg forvirre. Fungerer alt så bra som man får inntrykk av gjennom produsentene? Sannsynligvis ikke.
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Heldigvis har enkelte tilskudd vitenskapelige henvisninger som støtter opp rundt uttalelsene fra produsentene. Så lenge studien(e) ikke er utført av de som selger produktet kan man fatte interesse for funnene som fremkommer.

I følgende studie(1) ble effekten av kokosolje målt via måling av omkretsen rundt midjen på 40 tilfeldige damer mellom 20 og 40 år. Damene ble delt i to grupper som daglig inntok 30 ml av enten soyaolje eller kokosolje over en periode på 12 uker. Begge gruppene ble satt til å spise samme mengde kalorier, samt gå 50 min pr. dag.

Data ble samlet inn en uke før og en uke etter at forsøket startet. Kolesterolet og midjemålet ble målt. Dataene viste at målingen en uke etter forsøket hadde ført til at kokos-gruppen hadde høyere nivåer av HDL-kolesterolet(det gode kolesterolet) og en lavere andel LDL-kolesterolet. Kokosgruppen hadde altså en lavere LDL:HDL ratio.

Begge gruppene opplevde en lavere BMI, men bare gruppen som tok kokostilskudd hadde en forminskning i antall cm rundt midjen.

Selv om det nevnes en enkeltstudie, og dette ikke gir noen signifikante svar er det verdt å vurdere og være klar over. forskerne konkluderer med at kokosolje ikke har en negativ effekt på kolesterolet og at det kan promotere en større reduksjon av det viscerale magefettet. 

Referanse:
(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058

Publisert: 26.03.2012 KL. 12:35
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.