3 min

Vann virker slankende

Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Studier viser at inntak av vann før hvert måltid kan bidra til vektreduksjon.
I en studie fra august 2010 utført av American Chemical Society (ACS), deltok 48 personer i alderen 55-75 år. De som ble satt på en lavkaloridiett, og som samtidig drakk rundt  en halv liter vann før måltidene de inntok, gikk ned mer i vekt enn gruppen som ikke drakk vann før de spiste. Vanndrikkerne i forsøket drakk 4,7 desiliter i forkant av tre måltider daglig. Det gjorde de over en periode på 12 uker, samtidig som de inntok kaloriknapp kost.

 

"People should drink more water and less sugary, high-calorie drinks. It’s a simple way to facilitate weight management.”

 

Sju mot fem kilo
I snitt rant sju kilo av gruppen som drakk vann før måltidene i løpet av de tre månedene studien varte, mens personene i kontrollgruppen, som ikke drakk vann før de spiste, gikk ned rundt fem kilo.


Studien er sine svakheter, men er likevel interessant. Det er verdt å bemerke seg at man må innta færre kalorier enn man forbruker både for å få effekt av "vanndietten" og for i det hele tatt å gå ned i vekt. 

Viktig å vite

At du får i deg nok væske – enten du skal trene eller ei, er veldig viktig for generell til spesifikk prestasjon og helse. Det finnes ingen klare etablerte sannheter om hvor mye væske du skal drikke hver dag, men generelle anbefalinger lyder på 2-3 liter vann pr. dag for gjennomsnittspersonen. For deg som trener(med høy belastning uavhengig av treningsform) er væskeinntaket ekstra viktig. Dersom du er delvis dehydrert vil prestasjonen reduseres og sjansen for prestasjonsnedsettende tilstander som hodepine øker. Vi får ikke bare væske gjennom det vi drikker, men også gjennom mat og fortrinnsvis frukt og grønnsaker.

Vær også klar over at det er mulig å drikke for mye vann(det krever store mengder) og at vannforgiftning kan oppstå. Tilstanden kalles også hjerneødem. Dette kan oppstå nå man på grunn av overdrevent inntak av vann, får en underbalanse av viktige stoffer. Spesielt elektrolytter, magnesium og kalsium.
 

Referanse:
(1) American Chemical Society: Clinical trial confirms effectiveness of simple appetite control method -

Publisert: 21.11.2012 KL. 04:07
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.