2 min

Verdens sunneste matvarer: Ingefær

I Ayurvedisk medisin er ingefær kjent som "et universal middel".
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

Denne lille planten inneholder et helt "apotek" av ingredienser med helseeffekter. Mange kjenner allerede til ingefær sin effekt på urolig mage og kvalme.

Ved å stimulere spyttsekresjonen hjelper den også trolivis til med fordøyelsen. Ingefær har vært et vekjent middel mot urolig mage og kvalem lenge. Og av en enkle anledning: det virker. I et studie fungeret ingefær bedre enn Dramamine, et middel mot sjøsyke. Ginerol, stoffet som er ansvarlig for smeken er listet i USDA databasen som fytokjemikalier som er antiemetiske, hvilket betyr at de motvirker kvalme og oppkast.

Studier fra DAnmark viser at nesten 75% av gravide kvinner merket bedring fra morgenkvalme uten bivirkninger. Siden mnage medisiner bør unngås under graviditeten er ingefær et middel som bør kunne brukes.

de aktive ingredisensene i ingefær er gingerol, shogaoler, gingerdioner og zingerone. Zingerone og shoagoler er antiinflammatoriske og kan være nyttige ved artritter og/elle rfibromyalgi. Underøkelser nevner også krefthemmende effekter i mage og tarm.
Hos mus reduserer ingefær ekstrakt kolesterol, stoppet oksideringen av LDL kolesterol og bremset oppkomesten av arteriosklerose.
Dyrestudier viser også immunstimulerende egenskaper og antimikrobielle  og antivirale egenskaper.

Ingefære r også kjent gejnnom mange tusen år for å øke sirkulasjonen.

Verdt å nevne
Det er mulig at ingefær øker opptaket av noen medisiner, men det er ikke bevist. Om man gir sovemiddel til et dyr samtidig som ingefær sover dyret lenger, noe som kan indikere et større opptak av medisinen. Ingefær er også blod fortynnende og bør derfor unngås ved bruk av blodfortynnende medisner.
Ingefær stimulerer også produksjonen av galle og mennesker med gallestein og/eller sykdom i galleblæren bør derfor unngå bruk om det ikke er godkjent av medisinsk instans.

Kilder:
The People`s Pharmacy; Joe and Terese Gardon
Deepak Chopra Center, USA
Frontiers Of Cancer Research, USA
USDA; USA

 

Publisert: 01.07.2011 KL. 01:18
Kategori: Siste Artikkel

Har du lest disse?

I henhold til undersøkelser gjort er det bare mellom 3 og 8 prosent av vestlig europeisk befolkning som er laktoseintole...
Hvor du holder hantelen påvirker hvor tung øvelsen er.
Er det en sammenheng mellom størrelse på leggene og livsstilssykdommer.

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.