1 min

Verdens sunneste matvarer: kanel

Kanel har fått et formidabelt rykte som "superfood"...
Gjør som tusenvis av andre. Lytt på vår podcast du også.

...og ikke helt uten grunn.

Kanle har blitt kjent som et krydder som kan påvirke glukosemetabolismen, bremse dannelsen av magesår og er sterk antioksidant.

Kanel inneholder eugenol og geraniol, to fytokjemikalier som kan motvirke candida og bremse oppkomsten av bakterier og sopp. Kanel hari tillegg vist seg å ha antiinflammatoriske egenskaper.

Kanel er også kjent som en "gassutløser", noe som medvirker til at kanel kan benyttes ved luft i magen.

I henhold til USDA hadde kanel den sterkeste effekten på glukosemetabolismen av 49 ulike urter og krydder og ble presentert i Journal of the American College of Nutrition i 2001.

Det viste seg at kanle ikke bare forbedret insulinfølsomheten, men også senket triglyserider, total kolesterolet og LDL kolesterol og også senket blodtrykket.

Kanel er altså en bestanddel som i kostholdet kan ha mange positive effekter på helsen.

Publisert: 04.01.2010 KL. 04:44
Kategori: Fitnessxpress

Har du lest disse?

Hvordan påvirker inntaket av NSAID preparater helsen?
Hvordan påvirkes helsen av finanskrisen og har vi noen som helst effekt av å prioritere den i disse tider?
Skuldersmerter er sannsynligvis den vanligste plagen som rammer mennesker som trener på treningssenter i dag, men knesme...

Hold deg oppdatert på nyheter

Vi sender ut nyhetsbrev regelmessig med gode tilbud, fagartikler, tips, oppstartsdatoer og annen informasjon om våre studier.

* Ved å gi oss dine kontaktopplysninger samtykker du til at vi kan kommunisere med deg via e-post og samtidig samtykker du til vår personvernpolicy.